ظروف آشپزخانه شامل انواع قابلمه، ماهيتابه، قهوهجوش، سينيهاي مختلف فِر و مانند اينها هستندبراي نگهداري، آماده سازي و پخت غذا، در انواع مختلف توليد ميشوند. جنس برخي از اين ظروف، به نوع طبخي که از آنها انتظار ميرود بستگي دارد. براي مثال ظروف پيرکس مناسب طبخ غذاهاي آبدار (مانند خورش) است و نه مناسب سرخ کردن. ظروف چيني
بعضي از موادي که در تهيه ظروف مواد غذايي به کار برده شدهاند در حين پختوپز يا حتي نگهداري وارد غذا ميشوند و ميتوانند اثراتي را به دنبال داشته باشند.[?] براي مثال براي نگهداري عسل (به دليل PH اسيدي) هيچگاه از ظروف فلزي استفاده نميشود.
استفاده از ظروف آلومينيومي (روحي) خطر افزايش ابتلا به بيماريهايي مانند آلزايمر، [?] زخم معده، کوليت، خشک شدن دهان، يبوست و تغيير رنگ زبان را افزايش ميدهند. از طرفي اسيدهاي آلي موجود در برخي غذاها با تاثير بر ظروف آلومينيوم و خوردگي جزئي و در نتيجه وارد شدن اين عنصر در غذا باعث افزايش نامطلوب ميزان آلومينيوم در رژيم غذايي و در نتيجه بروز اختلال در سيستم عصبي، افزايش خطر ابتلا به آلزايمر، اختلال در متابوليسم استخوان، مسموميت کليه، کبد و التهاب مفاصل ميشود.[?]
مواد سازنده برخي از ظروف، بر روي مواد غذايي آن تاثيرات مثبتي دارند. براي مثال براي به هم زدن سفيده تخم مرغ و براي سفت تر شدن مخلوط از ظروف مسي استفاده ميشود