آشنایی با چینی معمولی، چینی پرسلین
براي شما هم پيش آمده است که براي خريد ظروف سرو غذا مانند بشقاب و کاسه و … به بازار رفته باشيد و با طيف گسترده اي از ظروف سرو غذا با جنس هاي مختلف و قيمت هاي متفاوت برخورد کرده باشيد. احتمالا اين سوال براي شما هم پيش آمده است که اين ظروف چه تفاوتي با هم دارند؟ اين مقاله براي آشنايي شما با ظروف غذاخوري چيني، پرسلين و چيني استخواني نوشته شده است. بخوانيد و لذت ببريد.
چيني معمولي (China)
chinaچيني معمولي نه تنها از نظر رنگ و شکل، بلکه از نظر نحوه حرارت ديدن حين پخت هم متفاوت از پرسلين است. چيني معمولي طي يک مرحله پخت و با دماي کمتر از دماي پخت پرسلين توليد مي شود. اين موضوع باعث راحتي و تنوع در طراحي و لعاب دادن آن مي شود.
مزاياي ظروف چيني
قابل استفاده در ماشين ظرفشويي و ماکروفر هستند.
چيني بر خلاف بلور، در تماس با غذاي داغ به سرعت داغ نمي شود و هم چنين با سرد و گرم شدن به راحتي نمي شکند.
هيچ گونه مواد سمي و مضري ندارد.
معايب ظروف چيني
در شست و شوي ظروف چيني بهتر است از سفيد کننده ها و اجسام خشن استفاده نشود زيرا جلاي لعاب آن ها را از بين مي برد.
پرسلين (Porcelain)
porcelain
پرسلين از کائولين ساخته مي شود. کائولين نوعي خاک رس سفيد است که پس از حرارت ديدن سفيدي خود را حفظ مي کند. پرسلين معمولا با لايه اي شفاف لعاب مي شود که سفيدي ظرف را نمايان مي کند. پرسلين دو مرحله پخت دارد که درجه حرارت مرحله دوم پخت آن بالاتر از درجه حرارت پخت چيني معمولي است. دماي پخت بالاتر باعث سخت تر شدن ولي شکننده تر شدن آن نسبت به چيني معمولي مي شود.
مزاياي ظروف پرسلين
با دوام، شفاف و فاقد تخلخل هستند.
قابل استفاده در ماکروفر هستند.
معايب ظروف پرسلين
برخي از ظروف پرسليني داراي سرب هستند.