ظروف لعابدار فلزی

روکش‌هاي لعابي معمولا روي ظروفي از جنس سراميک يا چدن کشيده مي‌شوند. ظروف لعابي زردرنگ که در قديم از آنها استفاده مي‌شد، از بهترين انواع اين ظروف محسوب مي شود.  ظروف لعابدار کاملا" سالم تا زماني که لعاب سطح آن آسيب نديده باشد، خصوصياتي مشابه ظروف استيل دارند. اگر ظروف لعابي در شرايط استاندارد تهيه نشوند، مي‌توانند حاوي ترکيبات سمي ازجمله سرب، کادميوم، آرسنيک و پيگمنت‌هاي رنگي شيميايي باشند. بنابراين، استفاده از ظروف لعابي غيراستاندارد براي سلامت مضر است و باعث کندذهني، افسردگي و بعضي مسموميت‌هاي درازمدت ديگر مي‌شود. سرويس قابلمه
توجه داشته باشيد که هنگام شست‌وشوي ظروف لعابي نبايد از سيم استفاده کرد و در صورتي که اين ظروف ترک بردارند بايد از استفاده آنها خودداري کرد و حتي براي نگهداري غذا هم از آنها استفاده نکرد. با توجه به مصرف برخي از فلزات سمي (نظيرکادميوم) درساختمان لعاب مخصوص ظروف فلزي، در صورت وجود خراش و ريختگي، نگهداري مواد غذايي مرطوب به ويژه اسيدي در اين گونه ظروف، به ويژه براي مدت طولاني، مي­ تواند خطر آفرين باشد.